Descubre
Ecuador &
Galápagos

Viajes
Ecuador
a medida

«Una experiencia de viaje muy auténtica»

Hallo,

Een week thuis ondertussen en met warme herinneringen terugblikkend op een bijzonder mooie reis... We hebben het gevoel Ecuador, zijn schitterende natuur, fascinerende cultuur en contact met de lokale bevolking intens beleefd en ervaren te hebben. Bij deze onze hartelijke dank aan jullie, voor de voortreffelijke organisatie en de persoonlijke opvolging ter plekke! Bij wijze van terugkoppeling hierbij een summier maar concreter overzicht van onze ervaringen. Omdat we denken dat dit misschien betekenisvol kan zijn voor toekomstige reizigers.

Etappe omgeving Otavalo
> Grote meerwaarde door gids John. De indigenacultuur boeit ons uitermate en hij speelde door het delen van zijn ervaringen en keuze van stops aan specifieke werkateliers, lokale niet-toeristische markt,... mooi in op onze interesses.
> Ook heel positieve ervaring van de archeologische site van Cochasqui. Interessante rondleiding door gids ter plekke.
> Logies : hacienda Cusin is een schitterende en sfeervolle plek, heerlijke maaltijden ook. Enige minpunt waren de (lawaaierige) voorbereidingen van een megagroot trouwfeest waardoor in grote mate inname van de tuin. Er werd ons bovendien een andere kamer dan de gevraagde tuincottage toegewezen (volgens hen omwille van geuromstandigheden?). Bij het uitchecken heb ik hen feedback gegeven omtrent deze puntjes en advies om toekomstige cliënten op de hoogte te brengen in het geval van (voorbereidingen van) trouwfeest. Begripvolle reactie en tegemoetkoming

. Quito
> Interessante excursie, vooral het gedeelte met de auto (rondrit doorheen barrio, mirador), heel goede gids en chauffeur.
> Logies : Wat een schitterend huis en heerlijke kamer, wat een hartelijke en lieve mensen! We hebben bijzonder genoten van het warme en persoonlijke verblijf in Casa El Edén.

Etappe Cotopaxi
> Gabriel en Alysson speelden goed in op de extreme drukte op de voorziene dag van bezoek aan de Cotopaxi door terug te keren en die dag Quilotoa te bezoeken. Heel mooi kratermeer maar gezien de zwaarte van de wandeling (steile zandige en daardoor wat gevaarlijke afdaling) vertoefden we er niet te lang. We waren wat ontgoocheld door de wellicht recente minder aantrekkelijke neerplanting van horeca en zouden gezien het toch (mooie!) lange traject, stops in naburige dorpjes een mooie aanvulling hebben gevonden.
> Excursie Cotopaxi op maandag was een stuk rustiger en de prachtige natuur in het natuurpark is absoluut de moeite, zelfs bij mist en onmogelijkheid het stukje tot de refugio te klimmen. Mooi gecompenseerd door wandeling rond het meer.
> Logies : Hacienda San Agustín, alweer een bijzondere plek waar we heel erg van genoten hebben.

Etappe Riobamba
> Fantastische (sneeuw)ervaring rond de Chimborazo! Dank aan Tom en chauffeur David voor de superfijne begeleiding. We zijn ook dankbaar Inti Sisa te leren kennen hebben, het ontdekken van betekenisvolle initiatieven en kleinere dorpjes houdt voor ons een betekenisvolle meerwaarde in. Bovendien ervaren we een bijkomend "geluk" dat de treinreis Nariz del Diablo niet meer mogelijk is... Dit bood ons de gelegenheid om via een rustige wandeling het gebied op een meer vertraagde en authentiekere manier te verkennen. Heel interessante begeleiding en uitleg door de lokale gids. Alweer onderdompeling, ook tijdens de lunch, in de indigenagemeenschap en verhalen rond hun actuele situatie...
> Logies Hacienda Abraspungo. Op zich een goed hotel, ruime en comfortabele kamer. Laat avondlawaai door familie in aanbelendende kamer, maar staat los van hotel en werd door een rustig gestelde vraag meteen gerespecteerd... Gezien nog lange traject 's anderendaags zou een tweede nacht in Guamote (Inti Sisi) interessant geweest zijn, maar we begrijpen dat deze mogelijkheid er jaren terug bij boeking nog niet was.

Etappe Cuenca
> Blij dat we twee vrije dagen hadden om deze aangename stad te verkennen. We genoten ook heel erg van de excursie in het NP Cajas, goede natuurgids (Carlos). Lange rit naar Guayaquil op de laatste dag van deze etappe, maar rondrit langs Sigsig, Chordeleg en Gualeco was zeker de moeite om een indruk te krijgen van het dagelijks leven van de bewoners. Fijne sfeer in de dorpjes en lokale markten, interessante stop onderweg.
> Hotel Santa Lucia : we hadden (gezien jubileumreis) een schitterende upgrade gekregen (suite!). Mooi pand en kamer, vriendelijke receptie. Minder tevreden over de service van het ontbijt (vele vergissingen en gezien de formules minder interessant wanneer men niet voor eieren kiest). Waar we helemaal niet tevreden over waren was het diner voor een groot aantal genodigden in het kader van een huwelijksfeest (laatste avond). Dit leidde tot heel veel lawaai, er werd door het personeel wel meteen ingegrepen na onze vraag of dit kon aangepakt worden. Men merkte op dat dergelijke feesten meestal rond 10u30 worden afgerond, maar het lawaai op straat voor het hotel hield toch nog wat langer aan.
> Dit zijn situaties waar jullie uiteraard geen vat en zicht kunnen op hebben. Ook hier dezelfde bemerking t.a.v. het hotel om cliënten of reisorganisaties in te lichten over dergelijke activiteiten en festiviteiten... Mogelijks storen sommige cliënten zich hier niet aan, zelf zijn we van het type die rust en stilte nodig hebben, vooral 's avonds en 's nachts...

Galapagos : Zo blij dat we deze unieke belevenis mogen meemaken hebben. Heel erg genoten van de schoonheid van de eilanden, bijzondere fauna en flora, het onderweg zijn met de catamaran. Goede organisatie en gids.

Guayaquil :
> B&B Iguanazu : Basic kamer werd gecompenseerd door attente ontvangst en in de tuin gedekte tafel. We waren alleen en genoten van de rust die er heerste, na een trouwfeest dat blijkbaar de avond/nacht voorheen had plaats gevonden en waarvan de effecten nog wat zichtbaar waren in het huis. We benoemden nog hoe fijn we de stilte ervaarden. Er werd op dat moment helaas niets gezegd over het trouwfeest dat blijkbaar vijf avonden later, na onze Galapagostrip zou plaats vinden.
De rest van het verhaal kennen jullie reeds... Nogmaals onze nadrukkelijke dank voor het begrip dat we voor onze laatste avond een andere locatie opteerden en voor de tegemoetkoming in deze accomodatie! We apprecieerden dit heel erg, ook de opvolging en contactname ter afstemming. Onze excuses dat door misvatting van de taxichauffeur we echter in een ander en extreem duurder hotel belandden dan bedoeld was...

Dit en zoveel meer maakt "Explore Ecuador" een reisorganisatie om aan te bevelen... Veel succes gewenst!

Luc en Tania

Más reportajes de viajes